pátek 1. dubna 2016

Avon - čistící pleťová voda proti akné

Krásný večer všem,
dnes tu mám pro vás recenzi na čistící pleťovou vodu proti akné s kyselinou salicylovou.
Proč zrovna na tuhle? Je moje nejoblíbenější a opravdu s akném pomáhá.
Nejdříve se podíváme jak tahle kočka vypadá.


Stomililitrová lahvička s fialovou vodičkou není nějak zajímavá. V Avonu stojí myslím kolem 70,- kč, což si myslím že je super cena a navíc vám vydrží docela dlouhou dobu.



Obsahuje kyselinu salicylovou. I když nejsem chemička a chemie mě nikdy moc nebrala, je třeba vědět co si na naší pleť vlastně dáváme. Nezajímají nás různé vzorce a podobné věci, ale co to s naší pletí dělá za účinky. Tato kyselina je vlastně z vrby. Vlastně z její kúry. Účinkuje jako rostlinný hormon, je špatně rozpustná ve vodě a právě její neznámější použití je na léčbu akné.

Kyselina salicylová má v kožním lékařství nezastupitelnou roli - v malé koncentraci má keratoplastický efekt (tzn. povzbuzuje epitel kůže k růstu). Ve vyšší koncentraci vykazuje keratolytický efekt ( způsobuje odloučení vrstvy zralé kůže, které se nechce slézt.

Na obalu slibuje, že pleť dokonale vyčistí, redukuje kožní maz, aniž by pleť vysušovala. S posledním výrokem naprosto nesouhlasím. Jak může pleť nevysušovat, když obsahuje alkohol, který právě pokožku vysušuje :D


 Nejsem ta co zkoumá složení a hrotí co je špatný. většinou si ženy přečtou jednu špatnou složku ale nepřečtou si další a nebo se zaměří na jednu a zjistí, že v tom produktu není, ale nezkoumají co za hnus tam je. Jestli tohle dává smysl. :)

Závěrem bych napsala, že je úplně skvělá. Perfektně dočistí pokožku, ale pokud máte akné, tak trochu pálí. Rozhodně nic pro citlivou a suchou pleť. Mám několikáté balení a zdaleka nejsem u posledního.


A co používáte na vyčištění pleti vy? :)


2 komentáře: